Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strava

dřeviny vhodné k hlodání a papání-borovice,bříza ,buk,habr,hloh,hrušeň ,jabloň ,jasan,javor ,jilm jedle, líska, lípa ,maliník ,olše, peckovice (jen dřevo jádra plodů jsou jedovatá),platan ,rybíz,, smrk,topol ,vrba ,olivovník ,borůvka, maliník ,ostružiník


 
dřeviny nevhodné a jedovaté !!!!! -bez černý (hroznatý) ,bez chebdí, cedr,dub ,duman, fíkovník,jalovec,jírovec maďal (kaštan) ,komule davidova, kustovnice cizí,mamota širokolistá,oleandr,ořešák, pamelník bílý,pižmovka mošusová,ptačí zob,rododenron,střemcha bobková, svída,škumpa(v blízkosti škumpy ani nedělejte výběhy vylučuje jedovaté látky do vzduchu) šeřík,tamaryšek,tis,tmavovník akát,tůje,vistrárie čínská,zimolez,zimostráz obecný,zlatý déšť.

 

 

Dnes vám stručně shrnu základy stravování, morčátko musí mít každý den k dispozici seno dá se říct že je to jedna z nejhlavnějších položek morčecího jídelníčku dále je tu zelenina a ovoce to je také velmi důležité protože obsahuje vitamíny které jsou pro morčátko důležité, napřiklad já dávám emičce takové dvě menčí mrkve a pár ředkviček a jednu větčí růžičku brokolice konec konců zeleninu můžete mixovat jak chcete. Tyto druhy zeleniny morčátko nesmí a jsou to brambory ,čili papričky,porek,česnek,cibule. Jinak smí tak nějak vše. Dál je tu ovoce to je také pro morčátko dobré mixujte ho i ze zeleninou morčátka potřebují různorodost. Z ovoce je nevhodné exotické ovoce jako papája liči apod...no dále mango kokos avokádo a jiné exotické ovoce, Dále máme granule a směsky.Pokud má morčátko přísun zdravé ruznorodé zeleniny a ovoce tak můžete granulky a směsky z jídelníčku úplně vyškrtnout ale je lepší když je v jídelníčku necháte zvláště granulky podporují chrup srst apod...já používám krmení genesis na týden se dávají 2-3mističky granulek což je jedna čajová lžička na den. Pak jsou tu směsky to je takové to zrní a sušené ovoce směsku můžete dávat na den dvě čajové lžičky na den nejlepší zanačka je JR farm.(pozor ať nekoupíte jídlo pro králíky je v nich menčí obsah vitamínů ) No a v poslední řadě jsou tu tyčinky a mlsky nejlepší značka je taktéž JR farm tyčinky by neměly být lepené vejci a medem ale zas až tak to nevadí to nejhorší co můžete udělat je že koupíte ddropsy proč budete morčátku dávat jablečné dropsy když mu můžete dát jablko samo o sobě a má v něm více vitamínů než v pytlíku dropsů no a to je vše ke stravě.
 

www.britky.cz